Thursday, November 26, 2009

Despre orbire...

De ce oare nu vedem clar prostitutia si siluirea la care ne supunem benevol in fiecare zi?!
Suntem fie "victime nevinovate", fie "cavaleri" (de fapt inrobitori, dar noi asa ne vedem). Fie stam placid sa ne ploua intamplarile vietii, fie alergam pasionali dupa himere. Uneori cand momentul de fericire dureaza prea mult avem un imbold puternic sa aflam "de ce"-ul si apoi sa ne simtim vinovati.
E oare important sa afli raspunsul la "de ce"? Schimba oare asta ceva din ce s-a intamplat deja? Poti oare sa aplici in viitor "raspunsul" la un "de ce" anterior sau e doar himera confortului care vine din experienta?

...Cand oare "de ce"-ul ti-a adus fericire ultima data?

3 comentarii:

Ciprian Balan said...

Intr-o lume in care ora exacta este data de cei multi si fara orologiu, "de ce"-ul este un pacat capital. Si nu este singurul. Si nu esti singurul. O goana in care fiecare e interesat cum sa dea mai mult decat isi ia, astfel incat sa mai fi cucerit inca o zi. Raspunsul nu ajuta, intelegerea raspunsul ..eu zic ca da!

Hudini Silviu said...

eu personal cred ca intrebandu-ne asa aiurea "de ce " ajuta la cunoastere.. a ta a celor din jur ..si formeaza un fel de precedent ..stii cum vrei sa reactionezi a doua oara cand te vezi in aceeasi situatie..ai un raspuns ..fie ele bun sau mai putin bun..ajuta la increderea in sine..de ce zic toate astea...? inca nu stiu ..dar poate voi gasii un raspuns ..ei bine cred ca asa gandesc eu..na ca l-am gasit .. no toate bune ..merci si io de vizita ..te mai astept ..

AnDRAW said...

Exact! E doar confortul care vine din experienta!
Daca vorbim de cum sa inoti, sau sa mergi cu rotilele sau sa te echilibrezi cand aluneca poteca de sub tine, experienta asta poate fi valabila, e exercitiu, e rutina care creaza deprinderi. Totusi, cand vorbesti cu un om, cand incerci sa analizezi o situatie de viata, experienta te poate duce cel mult acolo unde te-a dus si data trecuta. Si asta te tine pe loc ca spirit. Te agati de ceva care deja nu mai e la momentul in care "gasesti" raspunsul. Situatia noua, desi similara, e cu totul alta! Si atunci cum poti sa reactionezi dintr-o deprindere?! Asa ne "deprindem" sa ne acceptam "soarta" sau sa ne rastim la cei apropiati pentru ca ei ne iarta si sa plecam capul in fata strainilor pentru ca "nu se stie" cum ne mai intalnim cu ei...

Related Posts with Thumbnails

Copyright


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Toate imaginile si textele nemarcate altfel, aflate pe acest site sunt proprietatea autorului şi nu pot fi folosite integral sau parţial fără permisiunea acestuia.

ACEASTA E LUMEA IN CARE TRAIM:










Validation



Pranav Mistry: The thrilling potential of SixthSense technology


La Freestyle Revolution Roumaine from PeRole.Ro on Vimeo.


Manifest




 

blogger templates | Make Money Online