Friday, October 15, 2010

despre mila


A avea mila de cineva este modalitatea noastra de a ne simti superiori simultan cu a ne hrani orgoliul. Este felul nostru sucit de a parea mari cand suntem meschini si autosuficienti...
Cum ar putea sa-ti fie mila de un egal?! Ti-e mila de un animal chinuit, de un cersetor poate, de un oropsit care se vaita in loc sa lupte.

...mila umileste subiectul...


10 comentarii:

Japy said...

Nice colors and light. Greetings.

dobrescu said...

mila ii umileste doar pe cei care nu au nevoie de ea si care considera ca, indiferent de circumstante, nu pot face obiectul acesteia.
This is about rising, not pity.

AnDRAW said...

@Japy - Thank you! Your comments are allways welcome!

@dobrescu - Multumesc pentru provocare. Iti raspund in postarea urmatoare.

arcadia said...

Da' de mine, care fac poze nasoale, poate sa-mi fie mila? =))

Urmatoarea intrebare, care decurge din prima: am voie sa te invidiez pentru pozele tale minunate? :D

walkiria said...

Cred ca toti am avut momente in viata cand am fost demni de mila altora sau de propria mila! Cred ca toti am trait clipe in care am pierdut o anumita lupta sau chiar o batalie cu viata si ne-am trezit singuri, tristi, dezorientati...adica demni de mila!
Mai cred si ca mila nu este in mod obligatoriu o modalitate de a ne simti superiori si de a ne hrani orgoliul! Stiu din proprie experienta ca mila nu umileste intotdeauna subiectul...uneori poate da aripi si alte ori poate deschide o noua perspectiva!
Si ar mai fi de spus ceva: NU SUNTEM EGALI! Ne place sa credem ca suntem, dar dintr-o mie de motive nu suntem egali!
Acum sa merg cu gandul in padurea din fotografie si am sa privesc spre lumina aceea difuza pana cand ma voi pierde in ea...asa ca intr-un vis de toamna!
Sa auzim de bine, Maestre! Sa auzim de bine!

AnDRAW said...

@arcadia: Ei, tu oricum te scoti cu textele, asa ca nu-i voie cu mila prin curte! :) Iar cu fotografiile te alinti doar ca n-ar fi exceptionale!

@razboinica: Ciudat ca tocmai o frumoasa luptatoare divina crede in puterea milei... Sau poate tocmai de la inaltimea zeitatii privesti problema... Aici, pe pamant, lucrurile sunt mai pragmatice... cam cum le-am prezentat eu. Despre egalitate - nici o contestatie, consens total!

Teuvo Vehkalahti said...

Hienoja metsä valokuvia sinun blogissa, minä pidän oikein paljon näistä valokuvist, kun täällä Suomess ei tälläisiä metsiä löydy.

Teuvo

Finland

Anonymous said...

"De prea multe ori am vazut mila ratacindu-se.Noi insa,cei ce guvernam oamenii, am invatat sa privim in inimile lor si sa nu acordam grija noastra decat celor demni de atentie.Refuz, sa am mila fata de ranile ostentative....."(Saint Exupery) Nu pot da o definitie acestui sentiment, pe care il incerc atat de des ...Sa fie mila chiar atat de umilitoare????

AnDRAW said...

Din perspectiva mea este!
Sara multumesc pentru interesul cu care ma urmaresti in ultima vreme. Carui fapt datorez acest lucru? Am la profil si o adresa de mail... ;)

Narnia said...

Hmm, am sentimete impartite in ce priveste subiectul mila. Nu m-am simtit niciodata superioara intr-un fel anume fata de cineva de care mi-a fost mila. Nu m-am simtit mai buna, mai desteapta sau mai cu stea in frunte, poate dimpotriva.
E foarte adevarat insa ca m-am simtit umilita daca dintr-un motiv sau altul am simtit vreo umbra de mila in atitudinea cuiva, iar orgoliul m-a determinat de multe ori sa afisez o duritate pe care nu o simteam, pentru a nu fi subiectul milei cuiva.

Related Posts with Thumbnails

Copyright


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Toate imaginile si textele nemarcate altfel, aflate pe acest site sunt proprietatea autorului şi nu pot fi folosite integral sau parţial fără permisiunea acestuia.

ACEASTA E LUMEA IN CARE TRAIM:










Validation



Pranav Mistry: The thrilling potential of SixthSense technology


La Freestyle Revolution Roumaine from PeRole.Ro on Vimeo.


Manifest




 

blogger templates | Make Money Online