Friday, October 22, 2010





...Se poate oare vorbi despre speranta in 'alb si negru'?

Avem tendinta de a complica lucrurile, de a povesti cat de complexa este viata noastra. Dam vina pe 'lucruri' si pe 'altii' pentru fiecare esec, pentru fiecare speranta sau vis nerealizat si ne asumam mandri fiecare succes.

UPDATE (reformulare): Cum ar fi sa simplificam?! ...sa vedem doar faptele si sa nu traim prin si pentru motivatii...

10 comentarii:

Japy said...

Beautiful sky. I love the dramatism b&W gives to the photo. Greetings.

dobrescu said...

asta nu e parafraza, e rastalmacire: pesimistul e un optimist aflat intr-un moment de luciditate :)).
Nu cred ca poti trai sau face nimic fara motivatie, te transpune intr-o stare larvara ; chiar daca motivatia nu e evidenta sau nu e expusa , intrinsec o ai si e obligatoriu sa existe ca actiunile pe care le faci sa aiba sens sau coerenta.
Si, da, aci sunt de acord cu tine, despre speranta ar fi un sacrilegiu sa vorbesti altfel decat in alb si negru, este in afara zonei interferentelor, dincolo de senzatiile reziduale. De data asta mi-ai placut, sa nu se mai repete :)).

AnDRAW said...

Dobrescu, te admir sincer! Nu credeam ca te intorci si nicidecum asa!

Cand am zis sa nu traim pt motivatii incercam sa spun ca nu justificarea, motivatia, conteaza ci fapta care rezulta si de asemenea, sa nu traim pt a ne justifica actiunile.

Poate ar fi mai bine sa reformulez asa:
...sa vedem doar faptele si sa nu traim prin si pentru motivatii...

Klaudia J said...

great atmosphere, work ...

Aliceee Traveler said...

Foarte frumos!

monique said...

Da, viata e simpla. Noi avem un talent deosebit in a o complica. De ce? Pentru ca ne place drama.

Justificarea vazuta ca o explicatie a unui lucru prost facut sau nefacut, ca o motivare cu privire la o atitudine, o dezvinovatire, poate fi pierdere de timp in anumite contexte. In unele situatii insa motivarea demonstreaza justetea unui fapt.

Motivatia e un concept fundamental in psihologie care spune ca la baza conduitei umane se afla intotdeauna un ansamblu de mobiluri care sustin realizarea unor actiuni. Sau altfel spus, avem nevoie de un scop, avem nevoie de vise si dorinte, iar justificarea e un rau necesar uneori.

Iar despre speranta ce sa spun?
A spera inseamna a crede in ceva. Ceva ce nu e un fapt. Nu exista!
Cum ramane cu a trai doar pt. fapte? Poate intr-un context ideal, lipsit de constrangeri. Constrangerile nasc justificari.

Se poate trai in absenta sperantei? Da, in disperare (velut mare contrition mia).

Frumoase imagini!

walkiria said...

In aceasta dimineata doua femei priveau pe o fereastra: una a vazut o ceata deasa, gri si rece, iar cealalta a observat ca Violeta de Parma inflorise in cea mai frumoasa si mai calda nuanta de roz posibila!
“Ce intuneric si ce trist e totul!” spuse prima femeie; “Ce minune! Ce lumina! Parca si ceata este roz!” spuse a doua.
Viata nu este simpla pentru fiintele complexe care se intreaba mereu “De ce? Cum? Cine? Unde?” Aceste fiinte se afla intr-o continua cautare si simt o nevoie organica sa penduleze intre intre lumina si intuneric, iar aceasta sublima alternanta creeaza nuantele acelea imperceptibile de gri, creeaza Omul, CREEAZA!
Tendinta de a complica lucrurile si faptele este naturala, iar motivatia ne defineste sub toate aspectele si in toate circumstantele posibile. Daca omul nu s-ar fi intrebat “de ce?”si daca nu ar fi spus “vreau”, “doresc”, “pentru ca”...” , daca nu ar fi complicat lucrurile, probabil ca si acum ar fi pictat peretii pesterilor!
Oare cum arata un om atunci cand il descrii in alb si negru? Cata lumina si cat intuneric se afla intr-o fiinta? Este un exercitiu extraordinar de imaginatie! Intotdeauna am analizat oamenii si relatiile in functie de cantitatea de lumina sau intuneric pe care au lasat-o in mine la un anumit moment! Un alt exercitiu interesant este sa descrii oamenii in culori!
Imi plac nuantele din fotografii...mai ales acelea care separa Albul de Negru!

jiwa said...

Adevarata speranta presupune sa-ti dai seama ca orice e posbil,dar imediat ce reduci variabilele....

jelly beans said...

these look great in b&w. greetings from barcelona.

www.kamjey.com

Anonymous said...

Cum poti trai fara speranta?Chiar daca ea e ...ca o asteptare a lui Godot!Cat de fericiti erau Vladimir si Estragon, eroii lui Beckett, sperand ca acest Godot le va schimba viata? A trai fara speranta?Suna ca un non sens...pentru ca de fapt nu inseamna "a trai"."Tristeta, durere si lacrimi, amor/Azilul isi afla in sinu-i de dor/Si pier, cum de boare pier norii".

Related Posts with Thumbnails

Copyright


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Toate imaginile si textele nemarcate altfel, aflate pe acest site sunt proprietatea autorului şi nu pot fi folosite integral sau parţial fără permisiunea acestuia.

ACEASTA E LUMEA IN CARE TRAIM:










Validation



Pranav Mistry: The thrilling potential of SixthSense technology


La Freestyle Revolution Roumaine from PeRole.Ro on Vimeo.


Manifest




 

blogger templates | Make Money Online