Thursday, February 24, 2011


Toata viata noastra suntem educati de parinti, de scoli, de educatori, de mass media, in general de tot ce ne inconjoara sa fim puternici, sa "decidem". Consideram ca suntem puternici atunci cand decidem asupra lucrurilor din viata noastra, cand cu durere si lupta cu noi ne invingem si spunem "Am decis sa ...!".

Dar cand facem acest lucru ne razboim cu noi insine si omoram posibilitatile, optiunile, rand pe rand, rational, cu capul, pana cand ne ramane una singura... Apoi spunem ca am decis sa urmam acea cale, de altfel unica ramasa "in viata" pentru noi.

Sunt doua motivele pentru care este cumplit razboiul asta pe care il ducem cu noi insine pentru a ne trai viata:
- In primul rand atunci cand omoram optiunile "pentru ca...", dam de la noi puterea, ne lasam prada "destinului"... parca altcineva hotaraste soarta noastra... Poate seful pentru ca nu ne-a avansat, poate "destinul" pentru ca a fost aglomerat tramvaiul si am ratat intalnirea vietii noastre... In orice caz, "altcineva" este de vina pentru ce ni se intampla, noi suntem doar spectatori in ce se intampla in viata noastra, iar asta este frustrant si umilitor.
- In al doilea rand, ceea ce ne ramane dupa ce decidem este resemnarea sau nemultumirea si frustrarea. Peste un timp ne uitam in urma la ce s-a intamplat in viata noastra, analizam deciziile si incercam sa ne resemnam cu gandul ca "nu se putea altfel, era cea mai buna optiune" sau ne chinuim cu intrebarea "nu era totusi mai bine daca...?"

Tot ce facem atata timp cat suntem in viata asta ar fi de preferat sa fie chestiune de alegere. Alegerea vine cu inima curata, cu siguranta ca ai si alte optiuni viabile, chiar daca nu iti apar acum. Alegerea te impaca cu tine si iti da pace in suflet si in minte. Alegerea nu e resemnare.


Related Posts with Thumbnails

Copyright


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Toate imaginile si textele nemarcate altfel, aflate pe acest site sunt proprietatea autorului şi nu pot fi folosite integral sau parţial fără permisiunea acestuia.

ACEASTA E LUMEA IN CARE TRAIM:










Validation



Pranav Mistry: The thrilling potential of SixthSense technology


La Freestyle Revolution Roumaine from PeRole.Ro on Vimeo.


Manifest




 

blogger templates | Make Money Online