Sunday, April 22, 2012

In continuare e un reportaj sangeros despre sacrificarea mielului de Paste. Nerecomandat minorilor sau persoanelor prea emotive. ;)



























...Acum... am stat si m-am gandit la fatucilea astea doua care au stat si au privit cu zambetul pe buze (a cata oara oare?) cum tatal lor omoara animalul pe care mai devreme mama lor l-a hranit cu lapte, pe care ele l-au mangaiat inainte... Am stat si m-am gandit cum au privit ele de la un metru bestia in spasme, bestia incercand sa mai rasufle o data, bestia uitandu-se inapoi la ele si clipind adanc...





Si apoi am inteles: mieii sunt de sacrificiu, fericirea sta ascunsa dupa dorinta de a fi fericit, iar pacatul care te putrezeste pe dinauntru vine din lipsa inocentei in fapta.

4 comentarii:

Alma Naif said...

Ah, dragul meu Andrei, se pare ca aveam dreptate, totul se invarte in jurul inocentei si de multe ori m-am intrebat care este motivul pierderii ei. Adevarul este ca societatea in care traim, unde exista un buton pentru a trece peste inceput, unul pentru a salva si altul pentru a strege, unde specialul s-a transformat in banal si se joaca incercand sa-si inventeze noi drepturi, a schimbat dolarul si aurul pe alta moneda mult mai puternica si usor de transmis. Teama. In ziua de azi, valoarea sta in cat temem si pretul se stabileste in functie de cat suntem dispusi sa platim pentru a nu simti acest sentiment. E asa de simplu. Asa de trist. Asa de rau. De aceea, de fiecare data sunt mai convinsa ca cel mai frumos lucru pe care il poate face cineva este sa isi daruiasca o bucatica incerdere. Sa creada in el si in ceea ce doreste si sa se lase purtat.
Intr-o lume in care pana si noii nascuti au indoieli asupra propriei sexualitati, intr-o societate in care sunt mai multi adolescenti de 50 de ani decat copiii care au varsta adolescentei, de fiecare data ajung sa cred ca virginitatea secolului 21 este inocenta. Sa iti privesti temerile si sa iti spui in gand, constient de ceea ce exista acolo afara, constient de faptul ca tai in carne vie, ca azi vei merge in contra a ceea ce ai jurat pana acum ca crezi, chiar daca asta te face incoerent.
Sa nu crezi ca exista doar o singura forma de a fi fericit si multe altele incorecte. Sa te simti vulnerabil, infidel, sa te simti fara putere si chiar si asa sa doresti sa construiesti ceea ce ti-ai propus.

cleodana said...

"...am stat si m-am gandit la fatucilea astea doua care au stat si au privit cu zambetul pe buze (a cata oara oare?) cum tatal lor omoara animalul pe care mai devreme mama lor l-a hranit cu lapte, pe care ele l-au mangaiat inainte... Am stat si m-am gandit cum au privit ele de la un metru..." - dar tu? Tu cum ai privit? Cum ai putut?
Te rog sa nu stergi commentul asta si sa-mi raspunzi la intrebare, si daca n-ai chef, macar sterge pozele astea!
Mi s-a facut rau, greata, trist, urat si negru in trup si suflet!
Si te mai citez inca o data: "...pacatul (...) vine din lipsa inocentei in fapta" ca sa te mai intreb ceva: cat de inocent ti-ai PERMIS sa fii atunci cand ai facut pozele astea? Cat de inocenti crezi ca putem simti ca (mai) suntem, indiferent de varsta si/sau nivel emotional, ca sa putem privi imaginile astea?!

cleodana said...

...inca ceva: mai bine-i spuneai Macel, nu Sacel. :(

Passiflora21 said...

Cand ai scris "bestia" tu te-ai referit la mielut? Eu credeam ca la ala gras cu tricou rosu!! Promit sa devin vegetariana!!!! Nu sunt ipocrita...imi place sa mananc, dar imaginea m-a socat, realmente!!!Ce ai simtit cand ai facut pozele????

Related Posts with Thumbnails

Copyright


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Toate imaginile si textele nemarcate altfel, aflate pe acest site sunt proprietatea autorului şi nu pot fi folosite integral sau parţial fără permisiunea acestuia.

ACEASTA E LUMEA IN CARE TRAIM:










Validation



Pranav Mistry: The thrilling potential of SixthSense technology


La Freestyle Revolution Roumaine from PeRole.Ro on Vimeo.


Manifest




 

blogger templates | Make Money Online