Monday, September 26, 2011

Astazi am impuscat un vis.

Pusesem ochii pe el de multa vreme. Se plimba ca un gand prin padurea mea si i-am luat urma de cand era mic. L-am hranit, l-am ademenit cu sperante. Am crezut ca l-am domesticit. Apoi a crescut mare si s-a facut lup. Il mai priveam uneori de dupa copacii mei, din padurea mea. Ii mai lasam in poteca din cand in cand cate o prada mica: un san de femeie, o masa calda, un pumn de graunte-bucurii. Cu recunostinta urla la mine, cu dor, ca la o luna plina, ca la un cerc inchis, complet si aprins. ...Apoi, o vreme a disparut. Am crezut ca a murit, ca a luat urma unei stane si l-au prins ciobanii si l-au prefacut in caine. Odata chiar am crezut ca-l vad in zgarda langa niste picioare lungi si albe. De fapt eram eu cel care uitasem poteca spre padurea mea, spre copacii mei.

S-a salbaticit...

Astazi a fost frig. Am vrut sa aprind focul in soba cea mare a sufletului meu upgradat dar nu mai aveam lemne. Toate inverzisera, le dadusera lastarii de atata udatura. N-au putrezit, pur si simplu au inmugurit absurd si verde. Parsivele, stiau ca sunt daltonist! Am crezut ca e sange, sau ruj, sau oja ceva... Am luat pusca si am plecat sa vanez niste lemne in padurea mea, printre copacii mei batrani. Am luat pusca si m-am dus. Fluieram tacut in gand caci sunt si afon. Inconstient, mergeam pe poteca mea, in padurea mea, printre copacii mei, in padurea mea. Mi-era prea drag de ei, de copacii mei, ca sa-i impusc si sa-i iau acasa, la bloc. Aici era adapost si nu mi-era frig. Aici era cald.

S-a salbaticit...

Cam pe la copacul cu pasarile dorului m-am trezit fata in fata cu el. Cu lupul - visul meu domesticit. Sfasia in tacere un parfum de turista ratacita candva in padurea mea, printre copacii mei. L-am recunoscut. Parfumul... Si pe lupul meu - vis domesticit. Am vrut sa-l salvez. Parfumul... Si pe lupul meu de la o toxinfectie alimentara. Am intins mana dupa parfum. Vroiam sa fac cu un gest doua fapte bune. M-a muscat. Lupul - visul meu uitat. S-a salbaticit...

Fara ezitare am scos pusca si l-am impuscat. Se salbaticise.

S-a facut iar frig.


4 comentarii:

Passiflora21 said...

Si visele se impusca....nu-i asa??

AnDRAW said...

numai daca schioapata sau se salbaticesc si musca

Metaforelle said...

lumea perfecta.

in plamanul drept creste un lup viu
urla in carnea mea, zgarie peretii de pamant cald
noaptea se intinde peste inima si adoarme.

pe cer, o luna de bicarbonat asteapta ploaia.
un miros aspru de luna cu brazi si lumina.

vanatorii isi lustruiesc armele,
fierul adulmeca tacerea,
fiecare pisc devine un lup viu si amenintator.

un glonte traverseaza aerul.
luna cade si se preface in rasarit.

o dimineata nefireasca,
lupii vin sa-mi bea roua de pe suflet.
_______________

vezi ca ma pricep si eu la versuri? :) lupii mei sunt cuminti, nu fac prea mult caz daca nu-i ucid in final. pot sa-i impusc artistic, de dragul paintball-ului. si-am incalecat pe-o aluna, si-am aterizat pe luna! pam pam!

cleodana said...

Ma gandesc ca o excursie pe care-as face-o singura pe coclaurile tarii n-ar putea sa ofere atata lumina, culoare si caldura precum ofera pozele tale.
Vis salbaticit au ba, lasa-l sa te muste - te face sa te simti viu!

Related Posts with Thumbnails

Copyright


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Toate imaginile si textele nemarcate altfel, aflate pe acest site sunt proprietatea autorului şi nu pot fi folosite integral sau parţial fără permisiunea acestuia.

ACEASTA E LUMEA IN CARE TRAIM:


ValidationPranav Mistry: The thrilling potential of SixthSense technology


La Freestyle Revolution Roumaine from PeRole.Ro on Vimeo.


Manifest


 

blogger templates | Make Money Online